joi, 29 aprilie 2010

L'Immortel


L'Immortel, este penultimul film in care s-a filmat Jean Reno, dar si unul din cele mai bune filme ale acestui mare actor. Este un film francez, asemănator filmului cu copila Matilda, Léon (1994).

Mi-a placut foarte mult muzica din acest film, si iata ca am pierdut ceva timp pentru a face rost de ea. Sper ca altii o vor gasi mai usor daca voi publica si eu un link la acest soundtrack.

luni, 19 aprilie 2010

Cum JTV intra in zona ipocriziei

După ce Nata Albot şi-a publicat „impresiile” vizavi de lansarea Publika TV, întitulând într-o manieră ironică articolul „MOLDOVA, AMUIA AI!” nici nu mă îndoiam de faptul că va urma o continuare televizată a supărării celor de la JTV pe faptul PTV a reuşit să ia o bună parte din jurnaliştii cu experienţă de pe piaţa autohtonă, sau cel puţin la ei aceștia domină într-o proporţie mult mai mare. Poate este chiar şi o supărare personală a autorului articolului de mai sus, şi anume pe faptul că unul din eroii principali din proiectul „Chis TV” Sergiu Voloc acum face televiziune pentru concurenţi?

Oricum, cârcoteala de la „Ora de ras” este de 2 bani. PTV face multe alte gafe (de altfel, ca şi JTV) de care se puteau lua, doar că ele nu se prea încadrează (ca şi restul subiectelor) în genericul emisiunii care încearcă într-un fel să o facă pe Huidu şi Găinuşă. JTV a dat startul zonei ipocriziei de la televiziune.

IAKA AMUIA MOLDOVA AI TELEVIZIUNE….

joi, 15 aprilie 2010

Teatrul de la Publika TV

Ce enervant e felul de prezentare a ştirilor de dimineaţă de la PTV… Textul celor doi prezentatori este atât de scurt încât ţi se creează impresia că oamenii aceștia de fapt se ceartă, sau fac teatru la microfon. După 9 zile de la lansarea mi-am dat seama că PTV-ul de dimineaţă nu-i conform intereselor mele. Pun mâna pe telecomandă şi …

Gumenita in arest

Pe numele lui Iacob Gumeniţă a fost eliberat un mandat de arest pe un termen de 10 zile. fostul şef al poliţiei municipale a fost ridicat de la spital şi se află acum în arest la centrul anticorupţie.

Interesant cu ce se va termina aceasta telenovela?

miercuri, 14 aprilie 2010

Publika TV e in criză de ştiri?

Când am fost în vizită la Publika TV i-am adresat ghidului (se pare că era Mihaela Gherasim) dacă echipa de reporteri şi redactori vor avea suficiente subiecte pentru a umple jurnalele de ştiri de peste zi cu informaţii proaspete. Teoretic, acest lucru ar urma să facă marea diferenţă dintre acest post (se referă şi la JTV) şi restul care dau ştirile spre seară. Pe de altă parte, în aşa fel poate fi cucerit telespectatorul, care ştie că la ora fixă poate vedea nu doar o repetare a jurnalului de ştiri de acum câteva ore, ci să facă cunoştinţă inclusiv cu evenimentele produse între timp. 

marți, 13 aprilie 2010

1+1=?

După ceva timp, astăzi am resimţit „plăcerea” de a merge cu transportul public electrificat din municipiul Chişinău. La mai bine de jumătate de an de la dublarea taxei pentru o călătorie în troleibuzele din capitală situaţia nu s-a schimbat cu absolut nimic. Mai mult ca atât, şoferii susţin că vor renunţa la serviciul lor din cauză că sunt siliţi să-şi facă meseria pe unităţi de transport uzate, controlorii au primit frâu liber la amendare în stânga şi în dreapta, taxatoarele te scuipă dacă încerci să achiţi cei doi lei în bănuți, iar şi mai nou, conturile RTEC au fost blocate din cauza unei datorii de 7 milioane de lei. Dacă pe geamurile unor magazine din capitală scrie că 1+1=3, atunci la primărie rezultatul e -1. Primarul (presa rusă îl mai numeşte Dorik), a rămas doar să se laude cu evoluţiile sale pe linia de partid şi să mai fluture promisiunea unei instituţii străine că îi va face cadou câteva zeci de troleibuze. Sper ca actualul primar să nu mai prindă această donaţia în funcţia de edil al capitalei.

miercuri, 7 aprilie 2010

Gumeniţă a fost spitalizat. De ce nu mă surprinde?

Se anunţă că Iacob Gumeniţă, cel care e aşteptat de dimineaţă de la 9.00 la Procuratura Generală pentru a discuta cu procurorii vizavi de filmul în care acesta apare lovind câteva persoane în noapte de 7 spre 8 aprilie 2009, a fost spitalizat. Mai mult ca atât, situaţia pare a fi gravă, pentru că acesta a fost luat de salvare.

Nu mă surprinde. Era şi de aşteptat. Şi nu mă va surprinde dacă mai mulţi din poliţiştii vizaţi în acel filmuleţ se vor îmbolnăvi sau deja au plecat peste hotare la reabilitare, sau pentru investigaţii medicale. Acest lucru este tipic pentru asemenea cazuri, mai ales cu scopul de trage din timp.

You say Lwów, I say Lviv


A guide to Eastern Europe's most tedious arguments

Apr 1st 2010 | From The Economist online
LAST week’s column dealt with the arcane name squabble between Macedonia (aka FYROM) and Greece. This piece was soon the most-commented on the Economist’s website. That was no thanks to the brilliance of the prose and the lucidity of argument. The subject was one of those issues that attracts bigots, scaremongers and polemicists, with a vanishingly tangential relationship to truth, logic and courtesy.

vineri, 2 aprilie 2010

Chirtoacă mi-a furat adevărul


Dezvăluirile făcute de ieri de Primarul General al Municipiului Chişinău Dorin Chirtoacă şi de Preşedintele Parlamentului Mihai Ghimpu, cu siguranţă a lăsat cu gura căscată nu doar reprezentanţii mass-media care erau în sală sau pe cei care au privit televizorul ei pentru a intra în esenţa dezvăluirilor, ci chiar şi pe unii procurori sau poliţişti.

În căutarea de senzaţional 

Fiind în permanenta căutare de subiecte senzaţionale, mass-media care a reflectat acest eveniment, mai bine zis imaginile din filmuleţul care a fost făcut ieri public nu a observat că, de fapt, au creat o barieră în descoperirea adevărului despre 7 aprilie 2009. Accentele dezbaterilor au fost puse nu pe situaţia în care se aflau tinerii din Republica Moldova la acea dată, ci situaţia în care suntem în prezent. În loc să se întrebe de ce s-a acţionat aşa, care sunt precedentele, cine poate da comanda pentru a se acţiona în aşa mod şi care sunt situaţiile în care se permite culcarea la pământ a cetăţenilor care nu reprezintă un pericol public, mass-media a întrebat foarte insistent de ce nu tace alianţa, de ce nu se fac arestări şi de ce toată lumea încă este liberă. 

Ditribuie