luni, 27 decembrie 2010

Un mandat ratat

Nu credeam că în anul 2010 când la primărie nu mai sunt cei care execută ordinele partidului aflat la guvernare, iar în parlament nu mai există o majoritate care să dicteze cu urmează să meargă lucrurile în societate e posibil ceea ce s-a întâmplat în timpul guvernării comuniste şi s-a repetat în timpul trecerii spre o nouă guvernare şi a mandatului lui Dorin Chirtoacă în calitate de primar general al municipiului Chişinău.

Nu credeam că ne mai putem aştepta la asemenea lucruri. Să dispară monumente de arhitectură în miez de noapte, iar altele din rândul acestora să zacă în centrul oraşului fără a se cunoaşte dacă au sau nu un stăpân

vineri, 24 decembrie 2010

Informatorul lipsit de informaţii

Nu ştiu al cui este şi de cine este gestionat acest proiect http://www.informator.md, dar eu am rămas profund dezamăgit de informaţia accesibilă pe acest instrument.

Având ceva timp liber şi fiind în aşteptarea cuiva în faţa primăriei, am hotărât să încerc minunăţia de aparat. Să mă informez şi eu … aha, dar info nu prea.

joi, 23 decembrie 2010

Goodbye Facebook

Cu ceva timp în urmă am plasat pe facebook un post cum că îmi reduc prezenţa pe această sursă de irosire a timpului la minim, şi că mă voi limita doar plasarea anumitor poze sau îl voi folosi doar in scopuri comerciale.

Iată că a venit timpul să şi acţionez, şi să şterg definitiv contul de pe facebook. Zis şi făcut.

joi, 2 decembrie 2010

Engleza. Un angajament public

In scoala medie am invatat limba franceza. Nu pot sa spun ca mi-am dat tare silinta in a cunoaste aceasta limba, ce-i drept nici interes nu prea aveam, sau poate nu era motivatia care sa trezeasca interesul.

In facultate, cred ca am avut vreo 7 profesori de engleza. Desigur, am inceput de la zero, dar au existat o serie de circumstante care au facut aceste cursuri ineficiente. Intre timp, incercam sa gasesc modalitati da a exersa de unul singur in studierea limbii engleze, mai ales ca imi dadeam bine seama ca cu timpul imi va prinde bine. Ei bine, iari conjunctura nu mi-a permis sa duc la un final, sau cel putin sa continui ce mi-am propus.

Iata, am ajuns in momentul in care inteleg ca limba engleza pentru mine nu mai este o prioritate, ci o necesitate absoluta. Asa dupa cum timp pentru a merge la cursuri nu am, iar engleza mea este invatata de pe apucate, am hotarat sa o iau de la zero. Sper ca nu e tarziu.

Am hotarat pentru mine ca voi dedica maximum din timpul liber in a citi cate ceva in engleza, dar voi lua ca baza cursurile de Headway. Si pentru repetarea e mama cunostintelor, dar si pentru a ma automotiva, voi afisa zilnic pe acest blog cuvintele noi invatate, promozitiile si frazele noi formulate.

Asa dupa cum nu sunt un "dumie", iar cate ceva cunosc deja, pentru inceput lucrurile vor decurge intr-un ritm mai alertat.

Deci, imi asum un angajament public de a studia limba engleza, iar drept exemplu de urmat este prim-ministrul Vlad Filat, la care putem observa un progres extraordinar in ceea ce tine de cunoasterea limbii engleze din momentul in care a devenit premier si pana in prezent.

Ditribuie