miercuri, 8 iunie 2011

Twilight, bun film

Viata unei adolescente pe nume Bella ia o turnura diferita din momentul in care se muta in oraselul Forks-Washington, pentu a locui cu tatal ei. Initial, totul i se parea deprimant, pentru ca trebuia sa se acomodeze cu noua locuinta si cu noii colegi, insa la scurt timp il intalneste pe misteriosul si seducatorul Edward Cullen. Acesta se indragosteste de ea, insa are un mare secret de ascuns, care le pune in pericol relatia – el si familia lui sunt vampiri care au renutat la vanatul oamenilor. Bella afla secretul lui , dar nu realizea ca isi risca viata continuand aceasta relatie. Totul se complica atunci cand dusmanii vampiri ai familiei Cullen apar si vor sa o vaneze pe Bella.  • Titlu: Twilight - Amurg
  • Data lansare (SUA): 21 Noiembrie 2008
  • Data lansare (Romania): 23 Ianuarie 2009
  • Perioda filmare: Februarie 2008 -  Aprilie 2008
  • Buget: 37,000,000 $
  • Incasari weekend: 69,637,740 $
  • Incasari totale: 191,449,475 $
  • Site oficial: Twilight

La început l-am votat pe Dorin…

Nu pot să spun că sunt un mare fan al politicii moldoveneşti, mai ales atunci când vine vorba de campanii electorale şi cei care se pretind că fac politică în ţara asta încep să iasă de prin muşuroaiele de interese şi speculaţii goale la prinsul, culesul sau chiar cumpăratul voturilor de prin satele meleagurilor noastre încă pline de guri înfometate şi case părăsite.

Unul din motivele care mă face să urăsc într-o oarecare măsură politica, sau mai bine zis felul de a face politică de către pretinşii politicieni este calitatea aceasta a lor de a face campanie electorală într-un stil extraordinar de mioritic, chiar în cel mai direct sens al cuvântului. Asemenea ciobănaşilor, toată lumea, începând de la secretarul de primărie şi până la preşedintele parlamentului, ies la o plimbare prin „turmele” de oameni flămânzi şi chinuiţi de viaţă, în schimb sătui de promisiuni deşarte şi „pachete sociale”.

Cu toate acestea, dacă să stai şi să analizezi felul în care s-a petrecut ultima campanie electorală pentru alegerile locale, vezi că campanie nu prea s-a făcut, şi nici agitaţia nu s-a făcut prea tare prezentă. Ştiu cel puţin câțiva candidaţi la funcţia de consilier local care au fost rău puşi să ajungă membru al organului deliberativ local, având drept argumente o serie de proiecte şi iniţiative interesante pentru a schimba lucrurile spre o latură mai pozitivă. Din păcate însă, ei nu au putu să pună macaroane electoratului nici „pe urechi” şi nici „in punga”.

Ei bine, pe lângă toată puzderia asta care uneori te făcea să te gândeşti dacă reuşeşti să ajungi la baie, campania a trecut, oamenii au mâncat macaroanele şi au mers la vot. Aici deja, ştampila au aplicat-o în dependenţă de gradul de satisfacţie.

La început a fost Dorin

Nu am să ascund de nimeni, dar cred că nici nu a fost greu de înţeles, eu am votat în duminica din 5 iunie pentru Dorin Chirtoacă. Am votat pentru el nu pentru că am fost satisfăcut de munca pe care a prestato în aceşti 4 ani, şi nici pentru intenţiile lui din următorul mandat, apropo, chiar habar nu am ce planuri are, ci pentru că era clar că va avea un oponent care putea să-l doboare din primul tur.

Dorin Chirtoacă îşi are păcatele lui. Sunt lucruri care în continuare merg prost, oraşul rămâne murdar, străzile pline de praf, oamenii fără treabă, drumurile sunt sparte, monumentele se tot distrug, etc. Însă este şi o altă latură aici, el a condus primăria în primii doi ani sub ocupaţia comunistă, iar ultimii doi sub ignoranţa pretinşilor democraţi. În toţi aceşti patru ani de administrator al oraşului Dorin Chirtoacă nu s-a întâlnit nici cu un prim ministru şi nici cu un şef de stat, dacă nu-l luam în considerare pe nea Ghimpu. În tr-o asemenea atmosferă îmi imaginez că gradul de libertate este asemenea unui coteţ plin de găini libere.

Ce avem acum? O majoritate comunistă în CMC. Dacă Dorin Chirtoacă ia un al doilea mandat, eu nu-l voi invidia. Asta înseamnă că funcţia de viceprimar va sta ca o sulă în coastă, iar iniţiativele lui vor fi date peste cap în doi timpi şi trei mişcări.

Mă gândesc deja, dacă din punct de vedere strategic, nu ar fi mai corect să câştige aceste alegeri Igor Dodon …

Ditribuie